17:00

STIL

Referat: Pajala IF - STIL

Säsongens sista hemmamatch. Lite vemodigt, men vi ville avsluta hemmaspelet med flaggan i topp.

Vilken första period vi gör! Vi surrar som bålgetingar i STILs zon och skapar målchanser i parti och minut. Mitt i vår press åker vi på en tvåa då Henta är lite får hård i ryggen på en motståndare. Vi spelar bra i box, men så hittar STIL igenom med en diagonalpass och Cecilia tvingas till en svettig räddning. När vi blir fulltaliga fortsätter vårt massiva tryck. 6.06 får vi chansen i pp och det dröjer bara 18 sekunder i den spelformen innan målet kommer. Emma och Jani slår ett par stenhårda pass åt varandra bakom målet innan Jani passar upp till Evvis som skjuter och Lina styr in 1-0 med hälsenan. Hennes andra "fotbollsmål" den här säsongen. Efter målet fortsätter vår press. 9.19 kommer 2-0. Inka hittar Syster Viola i slottet som inte gör några misstag från sin favoritpossition. 13.17 skjuter Henriikka förbi "första täck" till 3-0. Tre minuter senare reducerar STIL, men det är vi som avslutar målskyttet i perioden då Emma påpassligt trycker in 4-0 köksvägen tid 16.54. 4-1efter en period är i underkant då vi skapar mängder riktigt bra målchanser. Skott: 12-6

I andra perioden är spelet ngt jämnare. Vi har fortfarande mest boll och skapar en hel del, om än inte lika mycket som i första. Stil reducerar tidigt på en spelvändning. 6.20 utökar vi då Emma hittar Jani i djupet som fri med målis stänker in en backhand. Tyvärr får vi inte riktigt utdelning på vårat spel och chansövertag och dryga minuten innan paus reducerar gästerna. Skott: 14-11

5.52 i tredje blir det nerv i matchen då STIL gör 5-4. Vi är fortfarande det bättre laget, men en ettmålsledning är en väldigt skör ledning. Först 13.31 kan vi andas ut lite. Evvis sätter en fin pass i djupet åt Viola som skjuter ett skott som målisen räddar och Issa trycker in returen till 6-4. STIL tar time-out direkt på målet. 14.56 kommer nästa reducering. Ett långskott som letar sig in lågt vid stolpen bakom en skymd Cessi. Nu är det åter nerv i matchen. Precis tre minuter efter STILs mål avgörs matchen. Emma hittar Evvis fri framför kassen och Evvis avslut sitter stenhårt upp i krysset. Gästerna tar ut målvakten på slutet, men vi håller undan relativt enkelt. Skott: 10-5

Så var då säsongens sista hemmamatch avklarad. Det blev onödigt spännande, men den stora Pajalapubliken verkade trivas med det. Jag brukar ofta skriva att vi är ineffektiva, men jag tror att denna match tar priset. Herre gud vad vi missade bra målchanser idag! Med lite bättre utdelning hade vi avgjort denna match väldigt tidigt. Men det är små marginaler. Samtidigt som vi var ineffektiva var STIL väldigt effektiva och det blev en målmässigt jämn match ända in i slutet.

Många var bra idag. Bland backarna umärkte sig Linnéa och Henta mest. Linnéa ruskigt bra med bollen och slår tjusiga uppspel. Henta stark som en björn och ursinnig i närkamperna. Framåt var Emma och Evvis på spelhumör. Det hittade varandra som värsta bröderna Sedin och hade med lite bättre avslut kunnat gör sjukt mycke mål idag. Evvis hade en sån där match då hon rent ut sagt var överallt. Jani som för dagen spelade forward var pigg. Jobbade stenhårt och var bra med bollen. Örjan gick till Emma för att hon gjorde en kanonmatch!